Fisher

A Fisher Aircon Solutions LLC 1999-ben vette be a portfóliójába a klíma- és klímatechnikai berendezések gyártását. Az amerikai székhelyű, de Európát megcélzó vállalat szemlélete és célja egyértelmű. Olyan klímaberendezéseket forgalmaznak, amelyek a piacon kapható márkák között messze a legtöbb extra funkciót kínálja, ráadásul ehhez fantasztikus hatékonysági értékek párosulnak.

Mindezt az elérhető egyik legjobb ár/érték arány mellett érheti el bárki, aki Fisher klíma vásárlására szánja el magát.

A Fisher annak ellenére, hogy nincsen benne a piacvezető, legismertebb márkákban, Magyarországon több nagyobb nevű versenytársát is megelőzi, ha az értékesítési mennyiséget vesszük alapul. A számok nem hazudnak. Az elmúlt 15 évben 50,000 készüléket teleptettek az országban, amellyel a TOP 5-be kerültek. Ami viszont ennél is beszédesebb, hogy a meghibásodási arány 1% alatt maradt, amelynél jobban semmi sem bizonyíthatja a márka erejét és keresettségét.

Aki Fisher klímát vásárol az alapáron egy olyan készülék tulajdonosa lesz, amely sokszor a nagyobb nevű, és jóval drágább konkurenciát is kalapemelésre készteti.

Fisher klíma rengeteg extrával

Ionizátor: a Fisher kílmába ionizátort építettek, amely negatív és pozitív ionokat bocsát ki. Ezek a szoba levegőjével érintkezve hatalmas energiákat szabadítanak fel, amelyek elpusztítják a levegőben lévő baktériumokat, mikrobákat, biológiai szennyeződéseket. Ráadásul a negatív ionok jótékony hatással vannak az idegrendszerre, az anyagcserére, és a légzőszervi megbetegedések megelőzésében is komoly szerepet vállalnak. Mindemellett a levegőben pedig csökkentik a por és füstkoncentrátumot, valamint közömbösítik a kellemetlen szagokat.

Silver ionszűrő: az ezüstionok behatolnak a kórokozók, baktériumok, penészgombák sejtszerkezetébe, és szétroncsolják azt. A hideg katalitikus szagtalanító finomszűrő a levegőből nagy hatékonysággal távolítja el a különféle szagokat, veszélyes gázokat (pl.: szerves oldószerek).

Golden fin bevonat: ez a speciális alumínium bevonat megakadályozza, hogy a baktériumok, kórokozók, gombák és egyéb emberi szervezetre veszélyes szennyeződések megtapadhassanak a szerkezet belsejében. Valamint a hőátadás, és ezáltal az energiahatékonyság is javul. A kültéri egységben ez a bevonat nagyban megnöveli a kondenzátor élettartamát, hiszen védi az eső, és bármilyen korróziós hatástól.

Öntisztító funkció: a belső hőcserélő felületén esélye sincs a penésznek, a gombának, a baktériumnak.

DC inverteres teljesítményszabályozás: éves szinten 40-50%-kal csökkenthető az energiafelhasználás a hagyományos készülékekhez viszonyítva. Ráadásul a kültéri egység inverteres ventillátormotorja révén a működés is jóval csendesebb.

Éjszakai üzemmód: a Fisher kílmák jelentős energia megtakarítás mellett biztosítják az alváshoz, a kellemes pihenéshez szükséges feltételeket.

Follow me: egy gomb megnyomásával a távirányítóba épített hő érzékelőt hozhatjuk működésbe, így ott ahol például a legtöbbet tartózkodunk, a légkondicionáló pontosan a kívánt hőmérsékleten tudja tartani a helyiség levegőjét.

Párátlanító üzemmód: a páratartalmat anélkül csökkenti, hogy a levegő hőmérsékletét jelentősen befolyásolná vele.

Turbó: gyorsan le szeretné hűteni a lakást? Akkor ezt az opciót Önnek találták ki. Maximális teljesítmény, maximális hatékonyság, villámgyors eredmény.

Automatikus légterelés: a Fisher kílmák fűtési üzemmódban a meleg levegőt lefelé, a hideget felfelé tereli, így az egyenletes lég és hő elosztás nem is lehet kérdéses.

Ebből a közel sem teljes felsorolásból is pontosan látszik, hogy a Fishernél komolyan gondolják, hogy a piac ár/érték arányában legvonzóbb termékeivel van keresnivalójuk az embereknél. Az biztos, hogy Magyarországon a viszonylagos ismeretlensége ellenére is nagyon népszerű a Fisher klíma, amelyből jelenleg majd félszázezer üzemel az országban.