A klímaberendezések árát több tényező is befolyásolja. Természetesen a minőséget, márkanevet meg kell fizetni, ez a felár azonban megtérülhet, ha a némileg magasabb árral lényegesen magasabb minőséget is kapunk. Az egyes altípusok árai jelentős különbséget mutatnak, így érdemes alaposan megvizsgálni, hogy nekünk milyen típusú hűtőberendezésre van szükségünk, ha ugyanis az egyébként sem szükséges funkciókat elhagyjuk, jelentősen olcsóbban is megvásárolhatjuk klímánkat. A berendezések vételárán túl a működési költségeket is érdemes figyelembe venni, lehet, hogy egy drágább műszaki megoldás már rövid idő alatt megtérül az energiafogyasztásban.

Szereltessen be klímát otthonába!

Ne szenvedjen a nyári hőségtől, ne fagyoskodjon ősszel-tavasszal

ÁRAJÁNLATOT KÉREK

Split klímák típusai

A split klímák nevüket onnan kapták, hogy mindig két részből állnak. Belső és külső egységből, amelyeket réz csővezetékekkel és elektromos kábelekkel kapcsolnak össze.

Oldalfali Split

Külső és beltéri egységből áll. Oldalfalra kényelmesen felszerelhető és a beépített hőszivattyúnak köszönhetően ősszel és tavasszal is költségtakarékos. További előnye, hogy a beltéri egység nagyon csendesen üzemel, így azokon a helyeken is bátran ajánlható, ahol nagyon fontos az alacsony zajszintű működés.

Felhasználási területek: lakások, irodák

Kazettás split

Ezt a klímát a beépíthetősége miatt szeretik a vásárlók. A kazettás split kényelmesen beépíthető az álmennyezetbe és négy légbeömlő nyílása révén egyenletesen és pillanatok alatt lehűti a helyiséget. Komoly teljesítményű klímáról beszélünk, amely kondenzvíz-szivattyúval is rendelkezik, így az könnyen elvezethető. Praktikusság és kiváló hatásfok jellemzi, ugyanakkor ez egyben egy magasabb árkategóriába is pozícionálja

Felhasználási területek: komplett, nagylégterű irodák, üzlethelyiségek, éttermek

Mennyezeti/álló split

Ezeket a klímákat a mennyezetre vagy a padlóra szerelik fel és félig-meddig ez a változat is beépíthető az álmennyezetbe. A vezérlése mikroprocesszorral történik és kialakításuk révén komoly hűtőteljesítménnyel rendelkeznek.

Felhasználási területek: komplett, nagylégterű irodák, üzlethelyiségek, éttermek

Légcsatornás split

A légcsatornás split hatalmas és elvitathatatlan érdeme, hogy a légcsatornái révén egyszerre több szobát is hűthetünk vele. Ráadásul a szabályozózsalunak köszönhetően mindegyiknek külön szabályozható a hőmérséklete, légáramlása. Nagyteljesítményű ventillátora, amely külső nyomású levegővel biztosítja, hogy a hosszú légcsatornákban folyamatosan megfelelő sebességgel mozogjon a levegő, ideálissá teszi szinte bármilyen ingatlan komplex hűtésére.

Felhasználási területek: családi házak, irodák, ipari létesítmények

Multi (duál triál) split klímák

Azokat a klíma berendezéseket nevezzük multi spliteknek, amelyek kültéri egységéhez több beltéri is csatlakozik.

Dual Split: ez a típus 2 oldalfali belső egység működtetésére alkalmas egy kültéri egységről. Azaz magyarra lefordítva nem egy, hanem több helyiség költségtakarékos hűtését, illetve fűtését is lehetővé teszi. Ezek a split klímák igen csendesek, ezért bátran alkalmazhatjuk olyan területeken, ahol fontos az alacsony zajszintű üzemelés.

Free Multi: ennek a rendszernek a sajátossága, hogy nem kettő, hanem akár 2-3-4-5 helyiség klimatizálása is megoldható egyetlen egy külső egységgel. Ráadásul a belső egységek paraméterei helyiségenként változtathatóak, így akár 20-30%-os energia megtakarítást is elérhetünk. A legtöbb FREE MULTI rendszer elképesztően csendes, 20 dB-es üzemelést tesz lehetővé.

HRV: ennél a rendszernél egy kültéri egységre nyolc különböző típusú beltéri egységet is csatlakoztathatunk. Ezáltal akár nyolc különböző típusú klímát is telepíthetünk. Ráadásul a DC-inverteres frekvencia szabályozás révén a kompresszor és a beltéri egységek teljesítménye végig harmóniában marad egymással.

A HRV- rendszer nagyon csendes működést biztosít ezért lakásokban, irodákban, de komolyabb ipari létesítményekben, szállodákban is ideális választás.

Inverteres split

Az elmúlt évek legnagyobb találmánya a szakemberek egyöntetű véleménye alapján az inverteres klíma, amely egy nagyon egyszerű technikai megoldás révén akár 30-40%-kkal is csökkenti az villanyszámlát.

Az inverteres klíSma annyiban különbözik a hagyományostól, hogy a beleépített kompresszor teljesítménye „szabályozható”. Ez az apró trükk pedig nekünk áramot és pénzt spórol, valamint a belső hőmérséklet is precízebben beállítható, ráadásul a klíma berendezésünk zajszintje is sokkal alacsonyabb.

Felhasználási területek: lakások, irodák, alacsony zajszintet igénylő helyiségek

Az inverteres klíma előnyeiről érdemes hosszabban is írnunk, mert amennyiben lakásába, irodájába keresi a megfelelő megoldást, akkor az inverteres klíma a legjobb megoldás lehet.

Sokkal kevesebbet fogyaszt, mint a hagyományos klíma

Az inverteres készülék 30-40%-kkal is kevesebb áramot vesz fel ugyanahhoz a teljesítményhez, mint hagyományos társaik. Sokan azt hiszik, hogy ezekben az inverteres megoldású klímákban a jövő technológiáját rejtették el, pedig nem erről van szó. A működési elvben kell keresni a különbséget.

Ehhez ismerni kell az elvet, amely alapján kijelenthető, hogy nagyon kicsi azon időszakok aránya, amikor a légkondinak a teljes teljesítményére szüksége van. A hagyományos kílmáknál ezért a kompresszor ki-be kapcsol, az inverteres pedig nem kapcsolgatja ki-be magát, hanem egyszerűen leveszi a teljesítményt a megfelelő szintre. Mivel mondjuk 50%-os teljesítménynél egy klíma hatásfoka sokkal jobb, mint 100%-nál, az inverteres klíma a befektetett energiából a hagyományos többszörösét adja le.

Nem zajong induláskor, leálláskor

Mondjuk ki. A hagyományos klímák induláskor és leálláskor is nagyon hangosak tudnak lenni, amely van, ahol nem számít, míg máshol hosszútávon zavaró tud lenni. Ennek oka, hogy a hagyományos klímák azonnal a teljes teljesítményt adják l, míg egy intverteres klíma 10-15 másodperc alatt, tehát fokozatosan éri el az „utazósebességet” és ugyanilyen lassan áll is le.

Szabályozható kilépő hőmérséklet

Ki ne hallotta volna még a kollégáját arról panaszkodni, hogy azaz átkozott klíma pont az ő hátára fújja a jéghideg levegőt. Egyrészt ezeket a klímákat ezért szokás minél messzebb telepíteni attól a helytől, ahol az emberek tartózkodnak, másrészt egy inverteres klímával ez nem fordulhat elő. Ahhoz, hogy ezt átlássuk, érdemes a folyamattal tisztában lenni.

A hagyományos klímák beltéri egységében a hűtőközeg 0 Celsius fok korul mozog és ez a rajta áthaladó levegőt 10 Celsius fok környékére hűti le. Na, ezt a levegőt fújja ki magából a beltéri egység és ha ez éri az embert az nem csak kellemetlen, de az egészséget is veszélyezteti.

Az inverteres klímánál ezzel szemben ez szabályozható. Ha 15-18 fokos kilépő levegőre vágyunk, akkor a teljesítmény felére csökkentésével, amellyel a hűtőközeg-áram is a felére esik vissza, ezt könnyen elérhetjük.

Klíma tisztítás árak

A tiszítás ára függ a tisztítandó készülékek számától és típusától. Pontos árat ezek ismeretében tudunk mondani, Budapest területén átlagosan 5.000 Ft + áfa áron végezzük el egy klímaberendezés külső-belső tisztítását.

Tisztíttassa, nézesse át klímáját!

Hosszabbítsa meg klímája életciklusát és még az áramszámlája is kedvezőbb lehet.

ÁRAJÁNLATOT KÉREK

Klíma karbantartás árak

A hűtőberendezések karbantartása magában foglalja a klíma megtisztítását, valamint a hűtőközeg felmérését, nyomásmérését, a komplett beszabályozás átvizsgálását, a csatlakozók utánhúzását és az elektromos egységek átvizsgálását is. Ennek ára szintén függ a készülékek típusától és számától. Budapesten átlagosan 10.000 Ft + áfa áron dolgozunk. A karbantartás során szükség lehet a hűtőközeg utántöltésére, melynek ára ezen felül fizetendő a pontos mennyiség alapján.